תפילה וברכות

האם זה בסדר שאני עכשיו בחורף מתפלל שחרית לפני הנץ במניים פועלים בבית הכנסת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב שאלה בנושא קדושה מה הפירוש שאני אומר נקדיש ונעריצך וכו וכאשר אני אומר בשבת כתר יתנו לך אם אפשר להסביר לי בבקשה מה הפירש של הקדושה שאני אומר יעזור לי מאוד שאלה נוספת האם בקדיש שאומרים את המילה כרעותה האות ´כ´ היא עם דגש כלומר נשמעת כמו האות ´ק´ או היא בלי דגש שנשעמת כמו האות ´ח´? איך צריך לומר אותה? שאלה נוספת האם זה בסדר שאני עכשיו בחורף מתפלל שחרית לפני הנץ במניים פועלים בבית הכנסת ואנו אומרים תפילת שמונה עשרה ושמע ישראל לפני הנץ האם זה מותר?(אין לנו אפשרות אחרת בגלל העבודה?) האם זה בסדר לאכול בכלים חד פעמיים בשבת?לא פשוטים כמובן קשיחים ונאים שלה לגבי יום השבת איך אני אמור להכים לי תה עם נענע או קפשה הסבירו לי שיש דרך לעשות זאת ולא הבנתי אותה כל כך עם אפשר בבבקשה הסבר קצת מפורט? תודה מראש תר מעולה צוות אדיר ישר כח!

תשובה

שלום וברכה

נקדישך - נאמר קדוש ונעריצך - מלשון הערצה.

מהתפילות של עם ישראל נוצר כתר אשר אנו נותנים זאת לבורא עולם ללובשו.

ישנם שני נוסחאות ותנהג כפי שכתוב בסידור שלך.

בדיעבד מותר להתפלל לפני הנץ.

אפשר לאכול בכלים חד פעמיים.

מותר להכניס את הנענע לתוך התה לאחר שבר מזגת את המים החמים, אבל אסור להכניס את הנענע לפני מזיגת המים החמים.

בברכה - בנימין שמואלי