שבת

עבודה בשבת במשטרה או שבס

  • כ"ח טבת התשע"ו

שאלה

שלום רב!אני מתלבט אם להיכנס לעבודה שדורשת עבודה בשבת.כגון:משטרה או שב''ס.אני חייל משוחרר ונשוי טרי ואלו האופציות הכי רלוונטיות עבורי כרגע.אני לא רואה אפשרויות נוספות באופק.האם יש בעיה הלכתית עם זה?אם כן מה היא עצתכם?בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

מטבע הדברים חלק גדול מהפעילויות הינם לצורך פיקוח נפש והדברים מותרים ללא כל חשש. אולם לפעמים דורשים לחלל שבת ללא צורך פיקוח נפש ואז אסור להסכים ולאסור לציית לפקודות. אם אתה מרגיש שיש לך את הכוחות לסרב במקרה של חילול שבת שלא לצורך, ותהיה מוכן לוותר על העבודה במקרה של דרישה הנוגדת את ההלכה, אין כל בעיה להתגייס לתפקידים הנ"ל.