שאל את הרב - כללי

תשובה על כרת

  • כ"ו טבת התשע"ו

שאלה

רציתי לדעת איך אפשר לעשות תשובה על עבירות כרת. יתכן דבר כזה בכלל? מי שעובר עבירות כרת אין לו חלק לעולם הבא אז האם באמת תשובה וחרטה תהווה תיקון ומפרה? 2. ב"ה ביקרתי באומן 4 פעמים בשנה האחרונה. מאז ביקורי הראשון שם ברוך ה קרו לי דברים נפלאים לצד "מכות" שונות.... האם זה בסדר לבקר בתדירות כזאת באומן? אין מילים להסביר את אורו של רבנו. את השלווה שאני מרגישה כשאני נמצאת בציון שלו גם אם אני לא מתפללת... יש בזה פסול? תודה!

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

יש בהחלט תשובה לכרת, הגמרא אומרת בפירוש שאם עבר אדם את הכאב של עונש מלקות בעולם הזה, זה פוטר אותו מעונש כרת.

אין חסרון לנסוע לקבר צדיק הרבה פעמים אם את מרגישה שזה מנותן לך עלייה ברוחניות והתקשרותך להשם;

רק שאת צריכה ליזהר שהנסיעות לא יפסידו את האיזון בחייך בשום אופן, וכגון, יותר מדאי נסיעות לכן חסר לך בכסף שאת צריכה לחיות, וכו'.

בברכה,

רב נחום