אמונה

יהדות קראית, האם יש איזשהו רב שיהיה מוכן לבוא ולהסביר לו על היהדות האורטודוקסית ולתת לו הוכחות על התושב´ע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום רב, יש בחור שאני מכירה שנודע לי שלפני בערך שנתיים הוא הפך עצמו לקראי. אני רציתי לדעת כמה דברים. גבר ראשון האם הוא נחשב יהודי? דבר שני, מאוד איכפת לי מהבחור הזה, הוא גר בבאר שבע והייתי רוצה לדעת איך אני יכולה לעזור לו לחזור להיות אורטודוקס. האם יש איזשהו רב שיהיה מוכן לבוא ולהסביר לו על היהדות האורטודוקסית ולתת לו הוכחות על התושב´ע? בבקשה זה מאוד חשוב לי אני מבקשת עזרה די לעזור לבחור תודה מראש דניאל

תשובה

שלום וברכה

יהודי שהפך עצמו לקראי, דומה ליהודי שפרק עול, שנשא יהודי כמו שהיה. אלא שקשה יותר להחזירו בתשובה, מאחר והוא סבור שהוא שומר תורה ומצוות.

אשמח להתמודד מול הבחור, ומול הטענות שבגינן הפך את עצמו לקראי, ונוכל לעשות זאת כאן, דרך מדור השו.

אדרבה, שלחי אותו לכאן, ואולי נוכל להחזירו לטוב ולמוטב.

בהצלחה - מנשה ישראל