ספר תורה ונשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב! ברצוני לברר משהו לגביי נשים בשבת/חול.בבית הכנסת אנו מתפללים בחלק התחתון ואולם הנשים תמיד מעל.אנו מנשקים ונוגעים בספר התורה אך הנשים רק רואות אותו. *מה העניין שהנשים תמיד יהיו למעלה(למרות שיש בתי כנסיות שהן באותו הקומה)?*והאם יש להן איסור רק בבית הכנסת או בכלל בכל מקום לנגוע בספר תורה ?האם זה אסור מבחינתן?תודה רבה,ערב טוב ושבוע טוב ומבורך לכל עם ישראל!

תשובה

שלום וברכה

לנשים מותר לגעת ולנשק ספר תורה בכל מצב ובכל זמן.

מאחר שחובה להפריד בין דברים לנשים בבית הכנסת, ומאחר והגברים מחוייבם לקרוא בתורה ולהתפלל במנין, על כן נעשה ההסדר הזה של הנשים למעלה או מהצד.

בברכה - בנימין שמואלי