מה ההבדל בין כשרות בשר רבנות לכשרות בשר למהדרין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב, ברצוני לדעת מה ההבדל בין כשרות בשר רבנות לכשרות בשר למהדרין. פניתי לאמא שלי להתחיל לשמור מהדרין והיא אמרה שאין כל כך הבדל, למרות שלפי ההגיון אמור להיות הבדל גדול. תודה מראש, בועז. אם אפשר לקבל במייל את התשובה אני אשמח. תודה.

תשובה

שלום וברכה

ראוי מאוד לכל ירא ה` להקפיד לאכול רק בהשגחת בד"ץ ולא להסתפק בכשרות רגילה. שתי קולות ישנן בהשגחת הרבנות. א. ההשגחה ברבנות רגילה רופפת מאוד ואפשר בקלות לעבוד עליהם. ב. הרבנות הרגילה סומכת על קולות שונות כדי לספק כמה שיותר דברים לציבור הרחב, כדי שיאכלו מה שכשר לפחות בדיעבד ולא מה שטרף לגמרי, לעומת זאת הבד"ץ לא מיקל על דברים של בדיעבד ומתיר רק דברים שמותרים בוודאי, ללא כל פקפוק.

בבשר יש בעייה נוספת שלדעת חכמי ספרד הבשר הרגיל הוא טרף ממש, מאחר שסומכים בו על קולות בדברים שלדעת המחבר הם טריפה.

בהצלחה - בנימין שמואלי