שאל את הרב - כללי

איך לתקן / להתנצל על לשון הרע

  • כ"ד טבת התשע"ו

שאלה

שלום, בביקורי בביתה"כ קרה מצב שכעסתי עד כדי רתיחה על אחד המתפללים (על חסיד) שום דבר מכעסי לא באשמתו אלא נובע מבעיית כעס שלי הייתי מתוסכל ממשהוא מאד באותו רגע וזה הביא אותי לידי רתיחה. אמנם לא אמרתי כלום אבל יצאתי מוקדם ובזעם בולט, ופלטתי מרוב כעס מילה למתפלל אחר על אותו החסיד שישב מולי שכעסתי שהוא יושב מולי וזה יוצא כאילו אני משתחווה לו בתפילה. אפשר לתקן את זה? איך להתנצל בפני אותו חסיד? נ.ב אני עובד על מידת הכעס שאני מבין שמקורה בגאווה בהצלחה חלקית, ז"א שאני לא מתוסכל באותו הרגע אני מתגבר, וגם לאחרונה נוהג לצמצם במילים בכללי, אבל לא מצליח לגמרי למגר את הכעס או תחושות התסכול. תודה

תשובה

שלום וברכה

אם מדובר באדם מוכר תבקש ממנו סליחה. אם אתה לא מכיר אותו, תבקש מבורא עולם שיכניס בלבו שיסלח לך.