מה האיסור לדבר בשירותים ,ולמה ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב .. מה האיסור לדבר בשירותים ,ולמה ? מה עושים במצב שיש שירותים בתוך המקלחת ,הרי א´א שלא לדבר ..? שרציתי לדעת מה האיסור של זריקת ציפורניים אמרו לי עדיף לך לא לדעת אבל תקפידי לא לזרוק אותם על הרצפה . האם האיסור עד כדי כך חמור ? ואם האדם הוא כוסס והרי הוא לא שם לב היכן הוא משליך את ציפורניו ,מה ההלכה לגביו? תודה מראש על מענה התשובה!

תשובה

שלום וברכה

באיסור לדבר בשירותים הוא עקב הרוח הרעה השורה בשירותים.

אפשר לסגור את מכסה השירותים ומותר לדבר.

כמו כן אפשר להקל בשירותים שיש בו גם מקלחת, אם יש שם וילון.

על הציפרניים שורה רוח רעה המשזיקה לנשים מעוברו, ועל כן יש לזרוק אותם לאסלה.

הכוסס את ציפרניו ישתדל שלא לזרקם על הריצפה.

בברכה - בנימין שמואלי