תפילה וברכות

מה מברכים על סושי?

  • כ"ג טבת התשע"ו

שאלה

שלום וברכה! רציתי לשאול מה מברכים על סושי? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם רוב הסושי עשוי מאורז - יש לברך עליו מזונות. ואם רובו ירקות - יש לברך עליו האדמה. ואם אין רוב, לדוגמא כשהאורז הוא ארבעים אחוז, והירקות שלושים אחוז, והדג שלושים אחוז, צריך להפריד כל מין לעצמו ולברך על כל מין בנפרד, שאף על פי שהאורז הוא בכמות גדולה יותר מהירקות או מהדג, כל אחד בנפרד, בכל אופן כדי לקבוע את דין הברכה צריך רוב לעומת כל התבשיל, שרק אז שם התבשיל נקרא על שם אותו מין.

מקורות: ליבון הברכה (עמוד 262). וע"ע שו"ת דברי פינחס חלק א' (סימן כב).

בברכה,

הלל מאירס