אמונה

לקחת את הילדים למקום שיש שם כשרות רגילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

גיסתי עושה פדיון הבן במסעדה באשדוד הנקראת השיפודיה של שיר.כפי שהיא אומרת יש שם כשרות רגילה. אינני מכירה את המסעדה וגם באינטרנט היא לא הופיעה ברשימת המסעדות הכשרות, אולי בגלל שהיא חדשה. אני אשה דתיה ואוכלת בביתי כשרות למהדרין הן בעוף והן בבשר וכך הרגלתי את הילדים ומאז שחזרתי בתשובה,לפני הנישואין, אני לא אוכלת במסעדות בשריות על מנת לא להיכשל חס וחלילה. שאלתי, האם אני חייבת ללכת ולקחת עימי את הילדים שסביר להניח שהיתפטו מהמאכלים. הילדים בני שנתתיים וחצי, חמש, שבע וחצי ושמונה וחצי,הרי זה שיפודיה ורוב האוכל הוא בשר.וגם אם הצלחתי למנוע מהם, למרות שקשה לי להאמין, אני חוששת שאחרים מהמשפחה יתנו להם מתוך חיבה כמובן. בעלי האירוע אינם דתיים לצערי ואיני יודעת מה תהיה האוירה.אירועים באולמות השתדלתי להרחיק את הילדים ואפילו לצאת אתם ללובי של האולם,אם היתה אוירה חילונית, אך במסעדה,זה מקום קטן ואין לאן ללכת בלי לעורר חשד. כל השאיפה והתפילה שלי לקב´ה,להצליח לגדל את ילדי לתורה, מצוות ומעשים טובים ואני חוששת שאם אחליט לא לקחת את הילדים המשפחה לא תראה זאת העין טובה. מה עלי לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב!

כפי שאת מתארת את המצב, אני גם כן סבור שאין לך להביא את ילדיך אל המקום ההוא, החינוך הטוב והיהודי של ילדיך הוא במעמד חשוב יותר מאשר "אם המשפחה תראה זו בעין יפה או לאו", ודאי עדיף להסביר זאת בשפה יפה ונעימה, אבל כאמור כל זה אינו שיקול להביא אותם.

ואני מאחל לך הצלחה וסיעתא דשמיא בכל הענינים.

פנחס הלוי