שבת

"במה מדליקין"-מה הכוונה

  • כ"ג טבת התשע"ו

שאלה

שלום רב, בערב שבת קוראים "במה מדליקין" מה הכוונה והמשמעות של קריאה זו? תודה מראש, ערן

תשובה

שלום וברכה

שולחן ערוך הרב אורח חיים הלכות שבת סימן רע

סעיף א
נוהגים לומר פרק במה מדליקין לפי שיש בו דין הדלקה והג' דברים שצריך לומר עם חשכה והספרדים אומרים אותו קודם תפלת ערבית כדי שע"י קריאת פרק זה יזכור הג' דברים שצריך אדם לומר ויזהיר עליהם וגם כדי שידעו במה מדליקין ובמה אין מדליקין ויזהרו לעשות כן אבל אחר תפלת ערבית מה תועלת שיזכור הלא אין בידו לתקן מעתה אבל במדינות אלו אין חוששים לזה אלא אומרים אותו אחר התפילה כדי שמי שאיחר לבא לבית הכנסת יסיים תפלתו בעוד שהצבור אומרים אותו ולכן אין נוהגין לאמרו בשבת של חול המועד שאז אין מתאחרין כל כך לפי שאין עושים מלאכה כל כך וכל שכן ביום טוב שחל להיות בערב שבת וכן ביום טוב שחל בשבת אין נוהגין לאמרו כדי למהר בשמחת יום טוב: