שאל את הרב - כללי

לידת יעקב

  • כ"ג טבת התשע"ו

שאלה

שלום הרב... עלו לי שתי שאלות שמוזרות לי... 1. אומרים שיעקב כשנולד הוא תפס בעקב אחיו (עשו) ובגלל זה גם קראו לו כך יעקב וידוע שכל תינוק שיוצא מאימו הוא יוצא קודם עם ראשו ואולי זה שיעקב יצא עם היד קודם ואז הראש גרם ליעקב לאיזשהי סוג של פגיעה גופנית או שאולי זה נס שהוא יצא ככה? (כי אם היד יוצאת קודם הראש אז כל הגוף אמור לצאת לא ישר, באלכסון.) 2. זה שיעקב יצא מאימו שהוא תופס בעקב אחיו (עשו) אין לזה השלכות היסטוריות הכוונה שהוא יהיה תמיד אחריו או שעשו יהיה מוצלח יותר ויעקב יהיה תלוי בו? (אני מדבר מבחינת העמים ובלי קשר לזה שיצחק נתן את הבכורה ליעקב בסוף ימיו)

תשובה

שלום וברכה

1. לא היתה ליעקב שום פגיעה גופנית.

2. פסיקתא ואחרי כן יצא אחיו וידו אוחזת בעקב עשו. ללמדך שממשלת יעקב אחר ממשלתו של עשו: וברש"י בעקב עשו - סימן שאין זה מספיק לגמור מלכותו עד שזה עומד ונוטלה הימנו: