אמונה

שלום לך כבוד הרב!

  • כ"ב טבת התשע"ו

שאלה

אני בחודשיים האחרונים ניהלתי מלחמה עם היצר הרע לגבי זאע לבטלה וכל פעם החזקתי רק שבוע. לפני 3 שבועות החלטתי שאני לא עושה את זה לא משנה מה. הצלחתי להחזיק 3 שבועות אבל היום נכשלתי ואני מרגיש רע כבוד הרב, אני ממש מרגיש את הקב"ה מתבונן בי באכזבה, מה אני יכול לעשות ? גם אם אני עושה תשובה ונותן את מלא יכולתי היצר עדיין יתגבר מתישהו, אשמח לעצב כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית להתגבר שלושה שבועות הרבה הרבה יותר מבעבר שהיית מחזיק רק שבוע, התאמצות זו וההצלחה כבירה כמו שאתה זכית היא מעלה גדולה ונפלאה עד למאוד. אף אם נפלת לאחר שלושה שבועות, אינך מפסיד את המעלה שזכית להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן ברוך ה'. כעת תפקידך הוא להגדיל יותר את המרווחים בין נפילה לנפילה עד שתזכה בעז"ה להתנקות כליל.

שמו ר עינך ומחשבתך והרבה בלימוד התורה כפי יכלתך, התורה מסייעת לאדם להתגבר על כל הקשיים ועל כל היצרים וכדברי הרמב"ם

רמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק כב

הלכה כ
לפיכך ראוי לו לאדם לכוף יצרו בדבר זה ולהרגיל עצמו בקדושה יתירה ובמחשבה טהורה ובדעה נכונה כדי להנצל מהן,

הלכה כא
וכן ינהוג להתרחק מן השחוק ומן השכרות ומדברי עגבים שאלו גורמין גדולים והם מעלות של עריות, ולא ישב בלא אשה שמנהג זה גורם לטהרה יתירה, גדולה מכל זאת אמרו יפנה עצמו ומחשבתו לדברי תורה וירחיב דעתו בחכמה שאין מחשבת עריות מתגברת אלא בלב פנוי מן החכמה, ובחכמה הוא אומר אילת אהבים ויעלת חן דדיה ירווך בכל עת באהבתה תשגה תמיד.