אמונה

לעיתים קורה שהדבר הטוב שניתן לנו נלקח מאיתנו איך זה ייתכן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום, הקב´ה נותן לנו דברים בלי סוף.. והכל לטובתינו. לעיתים קורה שהדבר הטוב שניתן לנו נלקח מאיתנו.. ועלינו להאמין שזה לטובתינו. אם כן, איך יכול להיות שעד עכשיו זה היה לטובתי ופתאום מעכשיו זה כבר לא לטובתי? לדוגמא: יש לי חברה טובה ובונה(!!!) באמת בניין רוחני, איך זה ייתכן שביום מסוים הכל נגמר? משמיים.. אבל לכאורה זה לא נראה טוב כלל עבורי. זה מעציב וכבר אין את האפשרות להתחזק יחד.. וגם שמעתי פעם שה" לא לוקח מתנות שהוא נותן, אז איך ייתכן שזה נלקח לי למרות שטוב לי עם זה? אשמח לקבל תשובה שתחזק אותי. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כאשר את מצליחה ללכת בדרכי ה´ גם ללא סיוע של החבירה, את מתעלה יותר ויותר, ואת גוכה להתחבר לבורא עולם בצורה חזקה יותר.

המילה ניסיון יש לו שני פירושים, א´ מלשון ניסוי, ב. מלשון התעלות מלשון ושא נס לקבץ גלויותינו.

המשיכי בהתחזקותך - בנימין שמואלי