שאל את הרב - כללי

שאלה על שיעורי תורה

  • כ' טבת התשע"ו

שאלה

שלום לכול הצוות המסור אני בן 15 וחצי ואני מוסר שיעורי תורה למשפחה לקרובים ולסתם אנשים גם. השאלה שלי היא איך לעשות הרצאות מעניות כמו שהרב זמיר עושה וכולם עושים ובעזרת השם אני היה מרצה בהידברות.

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

שהשם יתברך יהיה בעזרך להמשיך בדרכך הטוב!!

הדרך להתאמן במסירת שיעורים, העיקר ללמוד הרבה במקום שלבך חפץ, ולהבין טוב טוב ולהזדהות עם הלימוד.

הרב זמיר שליט"א עבד מקודם הרבה שנים בכתיבת ובבירור דברי תורתו בענין ההתפיסות של ממצאי המדע עם האמיתיות של תורה; ורק כעבור שנים של בירור היסודות, התחיל לדבר לקבוצות כ"כ גדולות.

וכן ראוי לך לעסוק בנושא שמדבר אל לבך שתבחר, אשר יוכל להיות לעזר לעוד אנשים בדורינו, ותתחיל להשקיע מזמנך לברר את הנושא היטב כעת ממקורות בספרים הקדושים, שאלת הרבנים וכו'.

ובנוסף לכך, מפעם לפעם ישנו קורס למרצים הניתנת על ידי אירגון הידברות או אירגון ערכים, שכדאי ללכת פעם אליו כשתגדל קצת (כגון מגיל 17), כדי לקבל משם טיפים האיך לדבר באופן שאנשים ישמעו ושגם יפיקו תועלת מירבית מדבריך.

בברכה לסייעתא דשמיא בדרכך הקדושה,

רב נחום