האם סעודה שלישית ביום שבת חייבת להיות המוציא... אם אני מברכת על מזונות זה לא נחשב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום: ישנם כמה שאלות שרציתי לשאול מזמן.. בקשר לחבלו של משיח.. 1. האם סעודה שלישית ביום שבת חייבת להיות המוציא... אם אני מברכת על מזונות זה לא נחשב? 2. מה נכלל במצוות גמילות חסדים? 3. האם זה נכון שהפסקת האש היא השקט שלפני הסערה? כי אני עומדים לפני מלחמת גוג ומגוג? 4. מה זה ברכת החמה? שצופים שזה יקרה ביד" בניסן... שמעתי את זה בשכמה שיעורי תורה.?

תשובה

שלום וברכה

1. לכחילה יש לאכול פת, ורק כאשר את חוששת שהאכילה תהיה אכילה גסה, יוצאים ידי חובה באכילת מזונות.

2. כל מעשה חסד שאת טורחת  בגופך נחשב כגמיולת חסדים.

3. לא ידוע, אף אחד לא יודע.

4. ברכת החמה אומרים אחת ל28 שנים כאשר החמה מגיעה לאותה נקודה שנתלתה בעת בריאתה, ובשנה זו זה יחול ביד´ ניסן.

בברכה - בנימין שמואלי