צדקה תורה ועד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! כמה שאלות בבקשה: 1. הבנתי שעל מנת להינצל ממלחמת גוג ומגוג יש לעסוק בתורה וגמילות חסדים.אם כן מה הכוונה לעסוק בתורה מבחינת בחורה? האם מספיקות התפילות שבהן מחוייבת אישה?ברכות השחר ותפילת עמידה 1 ביום? ואם לא אז מה כן? 2. גמילות חסדים כגון צדקה מחייב בדרך קבע? כלומר לפחות פעם בחודש או שבוע לתת צדקה? 3. שם משפחתי הוא כהן גדול ורציתי לדעת כשבע´ה אתחתן אם ישנה אפשרות להישאר עם שם משפחתי ולהעביר גם לילדיי או שזה נכון ששם משפחתו של בן הזוג משרה ברכה? תודה על הסבלנות. אתר מעולה ומבורך.

תשובה

שלום וברכה

על כל נערה ללמוד גם מעט הלכות בכל יום לדעת את המעשה אשר תעשי, זאת מלבד כל מה שציינת.

צדקה יש לתת מעשר מההכנסות, אם אינך מרויחה כעת, עלייך לתרום מעט רק כאשר עני מבקש ממך תרומה.

3. אין תועלת בשם משפחה, ולא מומלץ להישאר במשפחת כהן כאשר את לא נישאת לכהן.

בברכה - בנימין שמואלי