שאל את הרב - כללי

אסנת

  • ט"ז טבת התשע"ו

שאלה

שלום וברכה לגבי אסנת אישתו של יוסף הצדיק. האם הייתה ביתה של דינה? מי היה אביה? איך הגיע למיצריים וכיצד הכירה יוסף ואיך זיהה אותה? מה הקשר שלה לפוטיפר שר טבחים? ולמה נכתב בסוף שמה כהן און? המון תודה תזכו למצוות תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

פרקי דר' אליעזר פרק לז'
כשבא יעקב לארץ אחוזתו שבארץ כנען נשכו הנחש ואי זה הוא הנחש זה שכם בן חמור שהיתה בתו של יעקב יושבת אוהלים ולא היתה יוצאה לחוץ מה עשה שכם בן חמור הביא נערות משחקות חוצה לו מתופפות ויצאה דינה לראות בבנות הארץ המשחקות ושללה ושכב עמה והרתה וילדה את אסנת ואמרו בני ישראל להורגה שאמרה עכשו יאמרו בכל הארץ שיש בית זנות באהלי יעקב הביא שרץ של זהב שם הקדש כתוב בו ותלה על צוארה ושלחה והלכה והכל צפוי לפני הב"ה וירד מיכאל המלאך והורידה למצרים לבית פוטיפרע שהיתה אסנת ראויה ליוסף לאשה והיתה אשתו של פוטיפרע עקרה וגדלה עמה כבת וכשירד יוסף למצרים לקחה לו לאשה שנ' ויתן לו את אסנת בת פוטיפרע ובתוספת דברי רבינו בחיי פרשת מקץ : מה עשה יעקב קשר לה כתב בצוארה וכתוב בו כל המדבק ביך מדבק בזרעו של יעקב ויוסף שנשאה ראה הכתב ההוא והצניעו והוא שאמר לאביו בראשית מח ט ''בני הם אשר נתן לי אלהים בזה'' הראה לו הכתב הזה.