תורה ומדע

מאיפה אפשר לדעת שהפירוש של רש´י ושאר הפרשנים הם נכונים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

להלן כמה שאלות שמסקרנות אותי, אשמח לתשובות: א. מאיפה אפשר לדעת שהפירוש של רש´י ושאר הפרשנים הם נכונים? ב. מאיפה הכוכבים והלבנה בלילה מקבלים את אורם? אמרו לי שזה מהשמש כביכול אבל זה לא ממש מובן.. ג. האם כתוב משו בתורה על הפירמידות?

תשובה

שלום וברכה

א. רש"י מפרש את הפסוקים על פי דברי חז"ל במשנה ובתלמוד ובמדרשי חז"ל שהן הן מרכיבי התורה שבעל פה שנמסרה למשה בסיני כפירוש התורה שבכתב.

ב. הלבנה ויתר הכוכבים במערכת השמש שלנו, מקבלים את אורם מהשמש הענקית הזורחת על כולם ומאירה אותם, ואנחנו בחצי כדור הארץ, הנסתרת מעיני השמש בשעות הלילה, יכולים לצפות באור השמש הזורחת על צד הכוכב הפונה לעבר השמש.

ג. ויבן ערי מסכנות [בניני אוצרות] לפרעה, את פיתום ואת רעמסס.

בהצלחה - מנשה ישראל