שאל את הרב - כללי

האם מותר להשתמש במדפסת של העבודה כשאין הקפדה אך גם אין היתר מפורש?

  • ט"ו טבת התשע"ו

שאלה

שלום לכולכם, רציתי לשאול היכן עובר הגבול שבין היתר לאיסור. אני עובדת במקום עבודה שבו יש מחשבים ומדפסות. כולם משתמשים במדפסות גם לצרכיהם האישיים - החל מהעובדה הזוטר ועד למנהלי המחלקה. לפעמים אפילו המנהלים מדפיסים עבורנו דברים לצרכים אישיים כגון טיולים והרצאות. מעולם לא קיבלתי היתר מפורש אך האם מותר לי לצלם ללא תשלום? כמובן שמדובר בכמויות קטנות ולא בהגזמה. תודה רבה לכם. יישר כוח.

תשובה

שלום וברכה

ברוב ככל המשרדים אין מקפידים על כך. יש בכל מקום אחראי שרואה את הנעשה וכל זמן שהוא לא אומר שהדבר אסור, כנראה הדבר מותר.