רציתי לדעת האם כשרות של הרבנות הראשית היא מספיקה או רק של בד´צ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! רציתי לדעת האם כשרות של הרבנות הראשית היא מספיקה או רק של בד´צ? ומה ההבדל בין הכשרויות של בד´צ השונות? רציתי לדעת גם על ההיתר מכירה... אם זה מותר. תודה!

תשובה

שלום וברכה

ראוי מאוד לכל ירא ה` להקפיד לאכול רק בהשגחת בד"ץ ולא להסתפק בכשרות רגילה. שני קולות ישנם בהשגחת הרבנות. א. ההשגחה ברבנות רגילה רופפת מאוד ואשר בקלות לעבוד עליהם. ב. הרבנות הרגילה סומכת על קולות שונות כדי לספק כמה שיותר דברים לציבור הרחב, כדי שיאכלו מה שכשר לפחות בדיעבד ולא מה שטרף לגמרי, לעומת זאת הבד"ץ לא מיקל על דברים של בדיעבד ומתיר רק דברים שמותרים בוודאי, ללא כל פקפוק.

היתר מכירה הוא היתר שנו יבמחלוקת ורוב גדולי ישראל, לא סומכים על כך.

בהצלחה - בנימין שמואלי