איך באמת מעשרים פירות וירקות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב השאלה שלי היא כזו: רציתי לדעת איך באמת מעשרים פרות וירקות חלק אומרים לי עם מטבע ולהשחיז אותו וחלק אומרים לי בלי מטבע.. הייתי רוצה לדעת את הדרך הנכונה. תודה מראש. האתר הידברות נפלא ואני לא חושבת שיכול להיות משהו יותר טוב מזה. ישר כח.

תשובה

שלום וברכה

בשנתיים הראשונות לאחר שמיטה וכן בשנים הרביעית והחמישית, יש להפריש מלבד מעשר ראשון גם מעשר שני, את המעשר שני היו צריכים לאכול את המעשר שני בירושלים בטהרה, כיום כולנו טמאי  מתים, ואין אפשרות לאכול מעשר שני, על כן אנו פודים את המעשר השני על מטבע.

את המטבע הזה יש להצניע ואפשר לפדות עליו שוב ושוב, עד זמן הביעור, זמן הביעור הוא בפסח של השנה הרביעית וכן בשנה השביעית שלאחר השמיטה, שאז יש להשמיד את המטבע, ולפחות את צורתו.

 בברכה - בנימין שמואלי