אמונה

^שמירת הברית^

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד בר´ה ב´ה שלום וברכה! אז ככה, אני בעל תשובה כבר 3 שנים, יש לי המון עליות וירידות, אני נופל כל פעם מחדש.. נכון לעכשיו, אין לי תעסוקה כבר 4 שנים , ואני נמצא בבית כל היום, וגם אין לי חברה ומסגרת, לכן בזמן האחרון יש לי הרהורי עבירה ורצון לפגום בברית כמעט שהתפתיתי, אבל בסוף לא עשיתי את זה.. האם זה נחשב בעיני ה"? וגם, אני שמרתי את הברית כבר שנתיים כמעט רצוף, ונוכחתי לדעת שההבדל הוא שמיים וארץ, כלומר.. ברגע שמנסים לפגום בברית אז מרגישים את ההנאה, ונוכחתי לדעת שאת ההנאה הזאת לא הרגשתי כמה שנים טובות. לכן אני שואל, האם כל השנים האלה נחשבות לי כשומר ברית וגם אני נכלל בהגדרה של רווק שדר בכרך? למרות שבגלל השעמום הגעתי למצבים לא טובים שכמעט שפגמתי , ואם הייתה לי תעסוקה סביר להניח שבכלל לא הייתי מגיע לזה.. אבל מאז אני משתדל לשוב בתשובה.. ואני משתדל לשמור האם זה נחשב? אם למשל, הכנסתי את עצמי לניסיון, שיש טלוויזיה בחדר, או מחשב.. וכמעט ופגמתי תוך כדי הסתכלות, ואז הסטתי מבט במחשבה שה" יתן לי שכר על זה.. האם זה פועל ככה? אמרתי ככה: ´רבש´ע, גלוי וידוע מלפניך שיכולתי לפגום, אבל אני לא רוצה, אני רוצה לעשות תשובה, ואני מקווה שתעזור לי ותושיע אותי´ משהו בסגנון..והיה מאוד קשה להתגבר באותו רגע, כי אני בנפילה ממש קשה ברוחניות ובא לי לעזוב את הכל ופשוט לפרוק.. ותאמין לי שזה נסיון די גדול בסיטואציה כמו שלי, שאני לבד, בלי חברה, בלי מסגרת, בלי תעסוקה ועבודה.. משתעמם כל היום.. וידוע שבטלה מביאה לידי שעמום ושעמום מביא לידי זימה לא צריך להיות פרופסור בשביל להבין שיש את כל התנאים בשביל שהדבר הזה יקרה, ואני מקווה שלא יקרה כי אני רוצה לקבל שכר על הפעולות האלה תודה רבה על התשובות המחזקות ( בע´ה .. :) תגיד לי שאני מתאים להגדרה בגמרא ´רווק שדר בכרך´ ותעשה לי את היום.. חח )

תשובה

שלום וברכה

ברור שבכל השנים שבהם אתה פרוש מהחטא הינך מוגדר כרווק הדר בעיר ואינו חוטא, וזכותך גדולה עד מאוד.

אולם עליך לעשות הכול שלא להיות בשיעמום, ומומלץ ביותר ללכת ללמוד בישיבה, וכך תוכל להתחזק ולהתעלות, ואסור להישאר במצב זה שבו אתה קרוב לחטא, ואסור לאדם להביא את עצמו לידי ניסיון, למרות שכאשר הגעת לניסיון ועמדת בו שכרך על העמידה בניסיון רב ביותר.

עלה והצלחה ואשמח לכוונך לחברה טובה ומתאימה.

בברכה - בנימין שמואלי