תפילה וברכות

אני כרגע עדיין לומד בבית ספר ואין לי יכולת להגיע לבית הכנסת בבוקר, האם להתפלל יחיד או לעשות השתדלות לקום לתפילה בנץ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני כרגע עדיין בבית ספר, ולכן אני צריך להגיע ללימודים בשעה 8 ולפעמים 7 וחצי והתפילות בבית הכנסת לידי מתחילות מניין ראשון ב5 וחצי ושני ב7 ורבע מכיוון שאני לא מספיק למניין שני רציתי לדעת אם זה בסדר להתפלל יחיד במצב כזה או לעשות השתדלות לקום למניין הראשון כיוון שאני יודע כמה סגולות יש לתפילה במניין בניגוד לתפילת יחיד.

תשובה

שלום לך פנחס היקר

כפי שאתה אכן מציין בדבריך שאתה יודע כמה סגולות יש לתפילה בציבור.

והנני לשתף אותך ברעיון נפלא ששמעתי בנושא, הנה ישנה ´תחבורה ציבורית´ ותחבורה פרטית, ישנה עדיפות לתחבורה הציבורית, ישנם נתיבים שהם מיועדים אך ורק לתחבורה הציבורית ושם לרכב פרטי הכניסה אסורה.

גם בתפילה יש לנו לדעת שיש לתפילה הציברית כוח להגיע להגיע למקומות נעלים ששם התפילה הפרטית לא  יכולה להגיע.

ויהי רצון שיתקבלו תפילותך ברחמים וברצון (אגב, תתפלל גם על כך שתוכל להתפלל בציבור בקלות)

בברכה ובהצלחה

פנחס הלוי