רקווה בזמן נידה כמו שאמרת לי לבית עלמין אסור לבקר אבל לקברי צדיקים האם מותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה בעניין כלים מזכוכית לדוגמא כוסות האם יש צורך לעשות הפרדה בין חלב ובשר? כמו כן,מה הדין בסכין גדולה המיועדת לחתיכת לחם בארוחה חלבית וארוחה בשרית גם כן לעשות שני סכינים בנפרד? שאלה נוספת, רקווה בזמן נידה כמו שאמרת לי לבית עלמין אסור לבקר אבל לקברי צדיקים האם מותר? שאלה נוספת, אחי בדר´כ מקפיץ את אבא שלי לבית הכנסת,ולפעמים הוא מגיע עם האוטו בדיוק על השעון וכבר נכנסה שבת,אז האם אני ואימי צריכות לחכות בערב שישי עד שאחי יחזור?או שמותר לנו להדליק נרות בטרם אחי חזר עם האוטו?לא יהיה כאן חילול שבת?? שאלה נוספת, במכללה שאני לומדת יש לי חבאה שאיננה דתייה האם מותר לי לאכול ממנה,למשל בהפסקות היא מביאה עוגיות שהיא הכינה ועו",אני שואלת כי אינני יודעת לגבי עניין הכשרות בביתה? האם יש צורך לשאול אותה אם היא שומרת בין חלב ובשר?או שאסור לי לאכול מידה? המון תודות

תשובה

שלום רב,

1.בכלים מזכוכית יש לעשות הפרדה בין בשר לחלב.

2.סכין המיועדת לחיתוך לחם, אם אינה נוגעת בתבשילים אלא רק בלחם, אין צורך בשניים.

3.אין הבדל בין קברי צדיקים לבית עלמין סתם.

4.עליכם להדליק בזמן ולא להמתין לאח שיחזור, הוא יוצא יד"ח גם כשהוא אינו בבית, אגב, כדאי מאוד שיקדים את הנסיעה ולא יגיע בדקה ה99, (אסור לחלל שבת כדי להקפיץ את אבא לביהכ"נ).

5.מכיון שהחברה אינה דתיה ויתכן שמשתמשת בחומרים שאינם כשרים, אסור לך לאכול ממנה, ועליך למצוא את הדרך לעשות זאת בדרך שלא תפגע בה.

בברכה ובהצלחה

פנחס הלוי