חלונות עם ציורים של 12 השבטים בבית הכנסת יש בעיה להתפלל מולם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום רב לצוות הרבנים הקדושים. משני צידי ההיכל שלנו בבית הכנסת שאני מתפלל בו, ישנם חלונות עם ציורים של 12 השבטים-כך שיש ציורים של אריה, צבי וזאב(למיטב זיכרוני-אולי יש עוד). -אני יושב לידם וכשאני מתפלל זה בדיוק אל מול התמונות הללו. האם יש בעיה להתפלל מולם-מה לעשות האם המרחק קובע או שפשוט לעבור מקום בתפילה-אני לא היחיד יש כמה וכמה אנשים שמתפללים מולם. שוב תודה ושבוע טוב.

תשובה

שלום וברכה

אם הם למעלה מקומת אדם שאינם מול פניך, אין בכך איסור.

אם הם נמוכים יש למצוא מקום להתפלל שלא ממול התמונות.

בברכה - בנימין שמואלי