תורה ומדע

לגבי סימני טהרה של הדגים,יש אתר ששלחו לי שהמדע סותר

  • י"א טבת התשע"ו

שאלה

אני אדם חרדי שניסתי להוכיח חבר לגבי סימני הטהרה בדגים אך הוא השיב לי מאתר חילוני שסותר כביוכול את מה שכתוב בתורה,אשמח אם תשיבו לי מה לענות, זה הלינק לאתר תודה רבה http://www.daatemet.org.il/articles/article.cfm?article_id=14&lang=he

תשובה

שלום וברכה,

אתר "דעת אמת" הוא אתר הסתה רווי שקרים, עליהם תוכל לקרוא כאן:

ההלכה דורשת שהקשקשים יהיו קשים, ויהיה ניתן לקלף אותם בציפורן, אחרת הם לא נחשבים לקשקשים אלא לעור. ראה מקורות הלכתיים פה:

נ.ב.
דע לך שאין להתווכח עם אתאיסטים, כי מטרתם לשכנע ולהסית נגד היהדות. אין בכך כל תועלת. צריך לשוחח בנושאים אלו רק עם יהודים שבאמת מגלים התעניינות וכבוד ליהדות. אם אתה רואה אדם שמלכתחילה מגלה זלזול וגאווה - אין להתווכח עימו כלל.

כמו כן ראוי שתכיר את ההוכחות האמיתיות לאמונה היהודית. חפש בבקשה בגוגל את המילים "שיחה גורלית".

בברכה,
דניאל בלס