שאל את הרב - כללי

השטן היה באותו רגע?

  • י"א טבת התשע"ו

שאלה

שלום הרב , הייתי אתמול במסיבה של חברה ומלא ילדים באו והביאו אלכוהול שתו ועישנו.הדברים הרעים התחילו לקרות שחברה שלי שיש לה את היום הולדת בכתה בגלל שכולם יצאו מאותו מקום וחזרו ושוב ושוב והיה אסור .חברה אחרת שלי נדרה שאם היא לא רוקדת אמא שלה שר**טה בקבר והיא אמרה את זה בטעות בשביל לשמח את החברה.אחר כך רקדנו ולא הצלחנו לחייך ,ניסינו אבל הרגשנו אווירה ממש רעה . אחרי חצי שעה מישהו שם יד על השולחן שהיה את העוגה והממתקים ושתיה והכל נפל לרצפה והתפרק השולחן אחרי זה מישהו הקיא על הריצפה ועל חברה שלי על הנעל ,אחרי זה דפקו לילדה שהיה לה יום הולדת את העוגה לפרצוף.אחרי זה חברה שלי שנדרה היא התחילה להרגיש רע והיא בכתה על זה שהיא נדרה עלזה והרגישה שהיא חייבת לרקוד והיא בכתה בצד שיצאנו והרגשנו שמשהו רע אומר לקרות.אחרי זה נכנסנו וחברה שלי קיבלה מין נבואה שמשהו רע הולך לקרות לילד שהיה שם , הוא נופל על הריצפה וכל הראש שלו דם ויש אמבולנסים ומשטרות .. הרגשנו כל פעם שניכנסנו אווירה ממש רעה היא כאילו הרגישה שמה שהיא נדרה על אמא שלה עבר לאותו ילד .אחרי זה היא התפללה לאלוהים ואחרי זה הילד הזה בא החליק אבל החזיק את עצמו . מצטערת שזה היה ארוך אני בת 15 השאלה שלי היא מה קרה באותו אירוע?למה הרגשנו כאילו השטן היה באותו רגע ולמה יש כלכך הרבה סימנים? אשמח אם תענה

תשובה

שלום וברכה

אין ספק שבמסיבת הוללות מעין זו אכן השטן בא, הוא נהנה לראות שעבודתו מצליח לו, בנות במלך - בורא עולם, יורדות מטה במסיבות אלו. לא מתאים לבחורה המכבדת את עצמה.