שאל את הרב - כללי

האם יש תפילה לפני מבחן?

  • י' טבת התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני באה מבית שהתחיל חילוני וברוך ה׳ מתחזק-הוריי פחות אז האחים שלי מאוד מתחזקים. אני לומדת בבית ספר חילוני (כיתה יא׳ כרגע נשאר לי עוד שנה וחצי ללמוד) ובמקרה שאני אבקש לעבור לבית ספר דתי ההורים שלי לא יתנו לי, הם יריבו איתי , לא יתנו לי ללכת לשיעורי תורה וינסו אולי טיפה להרחיק אותי מהדת, הם כן מאמינים אבל לא יותר מידי.. להורים שלי הלימודים מאוד חשובים והם גם רבים איתי על זה שאני לא מספיק משקיעה ולפעמים אני מרגישה שאני לא רוצה לאכזב אותם, אני פחות משקיעה בלימודים- גם כי קצת קשה לי וגם כי אני יודעת שמה שבורא עולם החליט זה מה שיהיה ובית ספר חילוני זה זוהי לא דרכו, אך בכל זאת אני לא רוצה לאכזב את ההורים שלי ואני רוצה להראות להם שאני מנסה ומצליחה, אז האם יש תפילה להצלחה לפני מבחן? ואיזה טיפ יש לך שאני אוכל להתחזק למרות הקושי של ההורים ושל בית הספר?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

מאד משובח הכיבוד שלך להורים, וכך ראוי להיות. שתזכי תמיד לתת להם נחת!

מאידך, בדברים הנוגעים לעבודת בורא העולם שלך הפרטית, לפי התורה אין חיוב לשמוע להורים במניעתם אותך מלהתקבל במוסד שאת מרגישה ששם תוכלי להתעלות ולהתקדם כרצונו של בורא העולם.

את לא מאשימה בזה את ההורים, ואת לא מנסה לשנות את בחירתם בחיים שלהם; מאידך אסור לך להקריב את מה שאת באמת מבינה בתוכך שאת צריכה לבחור בחייך, מפני הבחירה שלהם.

גם ישנם מוסדות דתיים כאלו שבהם תוכלי להמשיך גם את הלימודים שלך לשביעת רצון ההורים.

לתפלה קודם מבחן, תראי:

http://www.breslevmeir.com/%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F

ואם רצונך לקבל יותר דברי חיזוק מאחד מרבני האתר (בלי תשלום), נא המציאי לנו טלפון לקישור.

בברכה,

צוות הידברות