חברה והשקפה

תשובת ה' לאיוב

  • ט' טבת התשע"ו

שאלה

מדוע בתשובת ה' לאיוב על טעם ייסוריו, לא נזכרת פרשת ההתערבות בין מלאך המוות לה'?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל המעשה שקרה עם השטן, נעשה בתכנון אלוקי כדי לנסות את איוב. שהרי השטן אינו אלא שליחו של ה' שיודע הכל ורואה את הכל מראש.
ההתערבות של השטן אינה הסיבה האמיתית, היא רק האופן שבו התרחשו הדברים בשמים, אך המטרה של סבלו של איוב היה עמוק יותר, עמוק כל כך - שהוא רחב משמים ומארץ, וזו התשובה האמיתית לאיוב: האם היית בזמן שאלוקים ברא את השמים ואת הארץ? האם מבין אתה את רצונו העמוק של בורא עולם?

ראה כאן מאמר שמבאר לעומק את תשובת ה' לאיוב:
http://www.hidabroot.org/he/article/88622

בברכה,
דניאל בלס