תפילה וברכות

האם מותר להתפלל על משהו מסוים לזיווג ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני בת 18 וחצי היה לי חבר במשך שנה ונפרדנו ...(הוא היה בחור דתי).. נפרדנו בצורה מאוד לא יפה .. ולא דיברנו במשך 8 חודשים .. ובמשך כל 8 החודשים האלה לא הפסקתי לחשוב אליו .. לפני חודש ראיתי אותו .. והרגשתי שהוא רוצה להחזיר בנינו את הקשר אך יש משהו שעוצר בעדו .. הוא אומר שהוא מבולבל ושהוא לא בתקופה טובה בחיים ... אני כרגע רוצה מאוד להתחזק ולחזור בתשובה . ואני מנסה .. התחלתי לשמור שבת ,לקרוא תהילים כל יום ,קריאת שמע , ברכת המזון , לא לדבר לשון הרע ... אני מרגישה שאם אני והוא נהיה ביחד נוכל לחזק אחד את השני יותר . ופשוט המזל בנינו חסום .. לא יודעת איך להגדיר את זה ..בדיוק .. אני מרגישה שזה מעין ניסיון שה" מנסה אותי ... כדי לקרב אותי אליו .. כי אין לו סיבה מוצדקת לזה שהוא לא רוצה לחזור .. הוא אומר שהוא מתוסבך .. אין לו ממה להיות מתוסבך ..כי הקשר בנינו לבינו היה נפלא שהיינו ביחד.. השאלה שלי ..האם אני יכולה להתפלל לבורא עולם שיקרב ביני לבינו ..? ..ואם כן .. איזו תפילה אני יכולה להגיד ? ... אמרו לי ששיר השירים במשך 40 יום .. זה נכון ?

תשובה

שלום וברכה

אכן אפשר להתפלל לקבלת הזיווג המסויים, אבל יש להוסיף שהבקשה היא רק האם הוא אכן מתאים לך.

ויש לך להוסיף בתפילה שאם הוא לא מתאים לך, את מבקשת מאת ה´ שיתן לך את הכוחות להיפרד.

התפילה ראוי שתהיה מעומק הלב וכפי הבנתך, אכן סגולה מיוחדת לומר את שיר השירים להצלחה לזיווג.

בברכה - בנימין שמואלי