חברה והשקפה

10 הרוגי מלכות

  • ט' טבת התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה יישר כח רציתי לשאול למה הרגו את עשרת הרוגי המלכות? הרי הבנתי שהם נהרגו משום שאחיו של יוסף חטפוהו ומכרוהו אז למה פשוט הם לא יכלו להגיד לקיסר/ למושל שאז הם עדיין לא קיבלו את התורה ולא היו מחויבים במצוות ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ברור שהקיסר לא היה שוחר צדק ולא חיפש לשפוט לפי דין תורה, הקיסר חיפש מה להעליל על גדולי ישראל וכמובן שהוא לא חיכה לתשובה אמיתית. הרי ברור שאין כל סיבה הגיונית להרוג 10 חכמים כעת על מכירה שהיתה לפני אלף שנים ויותר.