אמונה

יחסי משפחה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני פונה אליך כי אינני יודעת כיצד לנהוג,אחי הבכור נשוי כבר 4 שנים,והם גרים אצלנו ביחידה דיור,ליחידת דיור יש כניסה מתוך הבית שלנו ומחוצה לה.אני לא מסתדרת עם גיסתי.הרבה דברים מפריעים לי וגם להורי כמו:שביום שישי היא הולכת לאמא שלה לא מבשלת ומגיעה ישר הביתה ואוכלת אוכל שאמא שלי מבשלת, אם חסר לה ירקות פירות היא לא תלך לסופר שזה מרחק נגיעה ממנה היא תיקח מאצלנו,אם התנור התקלקל לה היא לא תלך לתקן אותו היא תבוא לבשל אצלנו,מכבסת בגדים לאמא שלה על חשבוננן ולוקחת את הכביסה בסתר.. אציין שלהורי הייתה כוונה טובה שיגורו אצלנו בכדי שיחסכו כסף לעתיד שלהם והורי נושאים בכל חשבונות הבית,מים חשמל והרבה פעמים מצרכים. אתמוך קרה מצב שאבא שלי עלה על סולם ונפל ופחדתי לשלומו, וצעקתי עליה מכיוון שהיא בזמן מלחמה(אנחנו גרים בישובי עןטף עזה) הולכת לרופא שיניים ומשאירה אותנו עם שני הבנות שלה וגם צריכים לעזור לאבא שלי וגם לבשל. אני מודה שלא הייתי הכי בסדר אבל הרגשתי שאני כבר לא יכולה לשאת את המצב, הורים שלי יותר מידי טובים והיא מנצלת את המצב.לא קיללתי אותה אבל דיברתי בקול רם מאוד ואמרתי לה את התחתנת קחי אחריות על החיים שלך.אז היא קיללה ואמרה לי סתומה וכו´ אני התעלמתי, ובנוסף היא משתמשת בילדים שלה כדי להרחיק אותם מאיתנו ואומרים להם אתם לא רצויים כאן. ולא זאת הייתה הכוונה, כל מטרתי הייתה שהבחורה הזאת תתעורר התחתנת קחי אחריות על החיים שלך תכיני אוכל לבעלך וכו´ ואין את זה אלא יש מצב של תלות על הורי במשך 4 שנים! אני מרגישה שאי אפשר ככה לחיות.מה עושים?אשמח לקבל תשובה למייל בדחיפות

תשובה

שלום לך

אנימציע לך שלא תתעברי בריב לא לך, הורייך לא ביקשו ממך לדאוג להם שלא לנצל אותם, ואל לך לקחת את הדברים באופן אישי.

את כבדי את הורייך כמו שראוי וה" יחונן דעה את גיסתך לנהוג כראוי וכדרך התורה.

את רק תאמרי לה מילים טובות ואת היי מתלמידיו של אהרן אוהבת שלום ורודפת שלום, וכמים פנים לפנים כן נפש האדם לאדם.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי