תורה ומדע

שאלות בנושא האמונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד ישנם מספר שאלות שמקשות עליי להאמין בה" : 1.לשם מה ברא הקב´ה את בני האדם? 2.הייתכן שקיימת יישות שאין לי התחלה ולא סוף? 3.אילו רצה הקב´ה שכולם יחזרו בתשובה ויאמינו בו וידעו שהוא אמיתי וקיים , למה אינו מראה את עצמו? (ישנם אנשים שאומרים אם הקב´ה יראה את עצמו כל האנשים ימותו ולא יוכלו לשאת זאת) אם כך אם ה" הוא כל יכול אינו יכול לשים עלינו מעין מגן [להמחשה] בכדי שלא נמות? הערה : אני מרגיש שקשה לי להאמין לדבר שאיני רואה , למרות שאני רואה רבנים בחיי היום יום שהם מאמינים בה" באמונה שלמה ועושים ניסים וזה רק בזכות האמונה שלהם. תודה , אשמח לקבל תשובה מפורטת .

תשובה

שלום וברכה

3. באנו לעולם הזה למקום שיש בחירה חופשית, כדי שנזכה לבחור בתורת האמת לא מכפייה, ולא היה לבורא שום צורך במלאכים נוספים העובדים אותו כרובוטים.

בברכה - בנימין שמואלי