שאל את הרב - כללי

קושי רוחני

  • ח' טבת התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מתגייסת לשירות לאומי בעז"ה , הבעיה היא שאני מפחדת..כי יהיה בנות לא דתיות שאני אעבוד איתן..ואני מפחדת שזה ישפיע עליי..מה כבוד הרב ממליץ? איזה טיפים אפשר? נעזוב בצד אם זה בסדר להתגייס או לא...

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

טיפים להנצל בעזרת השם:

1. לשמור על ברכות כל בוקר, ולפחות שמונה עשרה אחת קבוע (או שחרית או מנחה) בכל יום, עם הוספת תפלה פרטית שלך קודם ה"יהיו לרצון השני;

2. לבקש מאת השם בלחש כל יום בבוקר לפני שאת נכנסת לעבודה, שהקב"ה ישמור עליך שלא תפלי;

3. להקפיד שיציבו וישבצו אותך דוקא בשרות כזו הראוי לדתיות ובמקום שלא מצוי שם בנים.

בברכה והשם ישמע את תפילותיך,

רב נחום