תפילה וברכות

מי ששומע ברכת כהנים באמצע שמונה עשרה, מה עליו לעשות?

  • ז' טבת התשע"ו

שאלה

שלום הרב, אני מאריך בתפילת שמונה עשרה באופן קבוע ומסיים רק אחרי ברכת הכהנים. בזמן הברכה אני ממשיך להתפלל רגיל ולא עוצר. רציתי לדעת האם הברכה מתקיימת אצלי בדיוק כמו שאר המתפללים? וגם האם אני עושה נכון שאני ממשיך בתפילה ולא עוצר? תודה ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

שו"ת יביע אומר חלק ז - אורח חיים סימן יב

ג) המורם מכל האמור שהעומד בתפלת שמנה עשרה א"צ להפסיק כדי לשמוע ברכת הכהנים, ואפי' בין ברכה לברכה. ומ"מ אם רצה להפסיק בין ברכה לברכה להאזין ולהקשיב לברכת הכהנים, רשאי לעשות כן, ולא חשיב הפסק. אולם אם הוא עוסק בק"ש וברכותיה, וכל שכן באמצע פסוקי דזמרה, ראוי שיפסיק בבין הפרקים כדי לשמוע לברכת הכהנים ותבא עליו ברכת טוב. והמתפלל תפלת שמנה עשרה עם החזן והגיע עמו ביחד בסוף מודים, לא ימשיך בתפלתו, אלא יפסיק וישמע ברכת הכהנים עם הצבור, ויענה אחריהם אמן.