שאל את הרב - כללי

מה לגביי התעללות בחיות לפני השחיטה

  • ה' טבת התשע"ו

שאלה

מקווה שאצליח להעביר את הנקודה שאני רוצה.לאחרונה נחשפתי לתעשיית הבשר וההתעללות בבעלי חיים וזה השפיע עלי ממש מהבחינה שזאת עברה מדאורייתא צער בעלי חיים,וההנאה מאוכל שבגללו נגרם צער לחיות שהם בריאה של הקב"ה לא מסתדר לי..אני לא מדברת על שחיטה לפי ההלכה אלא על הזמן שהם עוד בחיים בתור אחת שלא מסמפטת חיות זה זיעזע. ראיתי את ההרצאה של אסא קיסר שהבהיר שרצון ה' הוא לא שנאכל בשר כי זה מטמא את הנשמה וכו..בנוסף ראיתי שהרב פנגר פרסם שבמידה ויש גלגול נשמה בתרנגולת עדיף שאני אוכל וברגע שאברך אז אותה נשמה תתוקן מאשר גוי שיאכל .. השאלה שלי היא למה יש כשרות שמתירה בשר שעובר על איסור חמור מהתורה ברגע שהרבנים לא יסכימו לחתום ככה ההכנסות של אותם מפעלים ירדו וההתעללות תפחת והאוכל שנאכל אם זה בשר דגים חלב יהיה עוד איכשהו מותר בשעת הדחק וגם זה בקושי אבל לפחות הסבל שיגרם יהיה מועט.לא בטוחה שהתשובה שאני רוצה לקבל תהיה ממכם אבל אם יש אפשרות שרב מאצלכם יחקור את העניין לעומק ויעביר הרצאה בנושא..ואולי בזכות ההשפעה של האתר הרבה אנשים יבינו את החשיבות של העברה שברגע שאני נהנת על חשבון מישהו אחר זה מרחיק אותי מהתכלית האמיתית שלי

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

ברור הדבר שאסור לגרום צער בעלי חיים במתכווין.

את אומרת שאת "נחשפת לתעשיית הבשר וההתעללות בבעלי חיים", אבל את לא מזכירה שום דוגמאות.

אם תוכלי להעביר לנו דוגמאות ספיציפיות מן המידע שלך, נוכל בל"נ להעמיד אחד מן הרבנים שנמצאים בשטח לבדוק את הנושא כראוי בעזרת השם.

בברכה,

רב נחום