זוגיות

שידוך - מי צריך להתחיל לדבר על העניין של חתונה?

  • ה' טבת התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב ! אני יוצאת כבר כמה פגישות עם בחור .. רציתי לדעת מי צריך להתחיל לדבר על העניין של חתונה איך זה הולך אצל חרידים הגבר צריך להתחיל או הבחורה? והאם מותר לחכות שנה או יותר בין זה לחתונה .. תודה רבה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

אצל חרדים השידוכים נעשים דרך שדכן או שדכנית; ובכן השדכן יודע ליעץ אם השני מוכן לדבר על חתונה או לא.

לא מומלץ לחכות כל כך הרבה זמן כמו שנה. הזמן הרגיל שמחכים הוא מספר חדשים ( 3) ולעת הצורך 6 חדשים.

אמנם כל מצב דנים כמו שהוא; לכן רצוי שתשאלי על המצב הספיציפי שלך למי שיש לו כבר נסיון בתחום, כמו רב או רבנית שיוכלו להדריך אותך מקרוב.

ובאם את צריכה הדרכה בענין מרבני האירגון, נא המציאי לנו מספר טלפון לקישור.

בברכה,

רב נחום