חברה והשקפה

האם הנשמה שלנו עשויה להיות חלק שלא תוקן מנשמה גדולה יותר ?

  • ה' טבת התשע"ו

שאלה

שאלה בנושא לתשובה שניתנה לשאלה זו באתר: כבוד הרב שלום, בהרצאות ששמעתי הבנתי כי כאשר אדם נפטר הוא עובר לעולם הבא ורצוי שמשפחתו תעשה מעשים לעילוי נשמתו של הנפטר וכך בעצם אותה נשמה עולה בדרגתה בעולם הרוחני. עם זאת, כאשר אדם נפטר (ואינו צדיק) הוא נולד מחדש בעולם החומרי במטרה לתקן עוונות שביצע. השאלה שלי הינה: אם אדם עבר גלגול נשמות, מה תכליתה של ´עילוי הנשמה´ שמבצעת משפחתו מהגלגול הקודם? הרי הוא אינו בעולם הרוחני אלא בעולם הגישמי שוב. תודה, תשובה: שלום וברכה בהרבה הרבה נשמות, לא כל הנשמה מגולגלת, אלא חלקים שעדיין צריכים תיקון, וכפורש בדברי האריז"ל. ובנשמה רוחנית אפשרות ההחלקות לחלקים, אפשרית בהחלט. ולכן מעשי המשפחה מועילים מאוד לאותם חלקים שכבר נתקנו וזכו לאור באור החיים. בהצלחה - מנשה ישראל השאלה שלי היא כזו : האם יכול להיות שבעצם הנשמות שנמצאת כאן הן בעצם חלק מנשמה שנמצאת במקום אחר??

תשובה

שלום וברכה

אכן כן. רבים מאיתנו ואולי כולנו רק ניצוצות וחלקים מנשמה  גדולה יותר ששייכת לנשמה אחת מרכזית והיא נשמת כל עם ישראל שהם כולם גוף אחד ענק.