תפילה וברכות

לוותר על תפילה בציבור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, אני תושב באר שבע, האם עלי לוותר על תפילות בציבור כשההורים חוששים שאצא לביה"כ שנמצאת במרחק 10 דק" הליכה? תודה

תשובה

שלום רב לך, ארז היקר!

לפי פסק ההלכה של הגאון ר´ש עמאר שליט´א אם ההליכה לביהכ´נ כרוכה בסיכון, מותר לוותר על תפילה בציבור, אולם אם אתה יכול ללכת ליד בנינים באופן שתוכל מיד להכנס לבנין, ובכך תרגיע את ההורים, תלך להתפלל.

וה´ יעזור שתפלתנו תתקבל ויקויים בנו הפסוק ´וכל קרני רשעים אגדע תרוממנה קרנות צדיק´.

בברכה,

פנחס הלוי