תפילה וברכות

בירוך על אוכל, ברכת המזון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, 1.האם אני צריכה לאכול כל יום חתיכת לחם בשביל שואכל לברך ברכת המזון? 2.אם זה ככה אז למה לא כל ברכה אחרונה היא ברכת המזון במקום ברכות אחרונות פשוט כולם ברכה אחת-ברכת המזון? 3.האם אני צריכה להיות מוגבלת בזמן הברכות? למשל אם אני אוכלת לחם בבוקר אני יכולה לברך המוציא ובלי ברכת מזון,ויותר מאוחר שוב לאכול ארוחה(עם או בלי לחם) אך יותר מאוחר לברך ברכת המזון? 4.למשל אני אוכלת 3 ארוחות ביום ובשלשותם לחם אז לברך כל פעם המוציא אבל רק פעם ביום ברכת המזון?ואם רק פעם ביום לחם? אז לברך ברכת המזון מתי שאני רוצה? 5.ואם זה כך אז אני יכולה לברך ברכת המזון רק בבוקר במקום בערב? תודה רבה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

אין חובה לאכול כל יום לחם, אולם יש מיראי ה` שהקפידו ליטול ידים ולאכול לחם בכל יום כדי לזכות במצווה גדולה מן התורה של ברכת המזון.

2. לא הבנתי את השאלה בדיוק כתבי לי שוב.

3.4.5. אפשר לעשות הפסקה באוכל, אבל יש להקפיד שההפסקה לא תהיה ארוכה מידי, ולאכול לפני שנהיים רעבים שוב.

אבל במקרה כמו שלך שהפסקה ארוכה מידי עלייך לברך ברכת המזון מיד בסיום הארוחה. וכן בכל ארוחה וארוחה, ואי אפשר לפטור את האוכל של כל היום בברכת המזון אחת.

אם את אוכלת רק פעם אחת לחם, תברכי מיד את ברכת המזון, וכאשר תאכלי ארוחות נוספות תברכי בכל פעם ברכה אחרונה הראוייה לסעודה זו.

עלי והצליחי - בנימין  שמואלי