שאל את הרב - כללי

בענין עשרת השבטים

  • ג' טבת התשע"ו

שאלה

להרב הגאון והגדול הרב דניאל בלס שליט''א. שלום והברכה! הרב כתב במענה לשאלה שהתפרסמה בי''ט כסל פה באתר, שכשהמשיח יגיע הוא יראה לנו מי מבין הגוים שייכים לעשרת השבטים האבודים. וקשה לי להבין את זה, הרי אין היום מי ששומר על נישואי תערובת, רק היהודים, אז מה יש לחפש בעמים נידחים כל שהם. אחרי שאי אפשר לוודאות דבר זה? (והסימנים שמזהים אצליהם על טקסים מסויימים כמו תפילין וכדו'? את זה קל מאוד להבין בתור עבודה זרה גרידא, ולא כסממן יהודי)

תשובה

לכבוד השואל,

לא יצא לנו כעת להעביר את השאלה לרב בלס, אמנם כממונה לענות שאלות באתר, אנסה להשיב על שאלתך.

דבריך נראים לנכון, ולא שמעתי את השיעור, אמנם לכאורה כוונת הרב לומר שמשיח יראה לנו איפה שנמצאים היהודים בין הגויים, כלומר, לא שמתנהגים כגויים, אלא שיש איזור שלם של יהודים שומרי התורה אשר לא ידוע לנו כיום, והוא יגלה לנו איפה הם שרויים.

וכפי שהיה דבר זה מקובל לאורך הדורות, שעשרת השבטים חונים במקום שנקרא "מעבר לסמבטיון".

בברכה,

רב נחום