תורה ומדע

האם לבורא עולם יש עניין במעשי האדם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כיצד אני יכול לדעת שלאלוהים יש עניין במעשי האדם? האם אכפת לו מכולם גם מכופרים? מדוע אלוהים צריך לתת תורה? ולמה דווקא לעם היהודי ומדוע רק לעם אחד ולא לכל העמים? מדוע צריך כל כך להקפיד על כל דבר קטן ביהדות? ולאלוהים באמת אכפת? מבקש תשובה מעמיקה בתודה מראש :) עידן

תשובה

שלום וברכה

מאחר והבורא נתן לנו את תורתו, ושם ציוונו חוקים ומשפטים, ברור שאיכפת לו ממעשה האדם, וגם אם לא נבין את צווי ה` מה מטרתם בדיוק, נדע ונבין שבורא העולם בוודאי מבין טוב יותר מאיתנו הברואים, את הטוב לנו ונישמע לכל המצוות.

אלוקים ברא את העולם להיטיב לברואיו, וההטבה האמיתית היא השכר הנפלא לעולם הבא, וכדי שנזכה לשכר הזה ביושר ובצדק, ובכך תהיה הנאתינו מושלמת, נתן לנו תורה ומצוות חוקים ומשפטים שכאשר נעשה זאת, נזכה לכל הטוב הצפון לנו.

מנין המצות הוא תרי"ג ומהם רמ"ח מצוות ושס"ה לאוים, המצות הם נגד רמ"ח איבירים, והלאוים הם נגד השס"ה גידים, וכל מצוה מביאה את האור הרוחני של המצווה לאיבר ובכך היא תזכה לחי העולם הבא, כל שינוי ולו הקטן ביותר מביא על האדם את השפע שלא בצורה ראוייה,ומפסיד האדם את כל  המעלה הפנימית של המצווה.

בהצלחה - בנימין שמואלי