אמונה

משיח קרוב?

  • א' טבת התשע"ו

שאלה

שלום, רציתי לשאול משהו שכבר מפריע לי מתחילת שנה. א. מתחילת שנה הרבה רבנים גדולים מדברים על כך שצריך לבוא המשיח ממש בקרוב, ועוד כל מיני סימנים שכתובים בגמרא בתנ"ך וגם מהאחרונים (כמו הגר"א והחפץ חיים) שהמשיח קרוב. כל הדבר הזה ממש מפחיד אותי, אני באמת לא יודעת למה כי הרבה אמרו לי "שמשיח לא מפחיד ויהיה רק טוב" אבל מה שיהיה במלחמה שלפני זה מפחיד! מי יבטיח לי שאני ישאר בכלל, למרות שהתחזקתי לפני 4 שנים כבר (הייתי דתייה תמיד), אבל בכל זאת אף אחד לא מושלם! גם לי קשה למרות שאני הולכת בצניעות שומרת שבת והולכת אחרי האמת. ועוד מה יהיה עם אנשים שאני מכירה והם קרובים אליי והם משפחה שלי ואני אוהבת אותם אבל הם לא שומרים תו"מ! זה נראה שכולם הולכים לעלם מהעולם בדור כזה! איך אני יכולה לשנות את המחשבה על זה?? זה באמת מפחיד אותי! ב. יש בכל מיני מקומות באינטרנט ואתרים כאלה שמפרסמים דברים על הגאולה שאומרים שבי' בטבת יבוא המשיח, זה נכון? כי גם הראו לי מכתב של הרב יורם אברג'ל שאומר משהו על כך. זה נכון? והאם מותר להם לפרסם דבר כזה? כתוב "תיפח רוחם של מחשבי קצים"... תודה וסליחה על האריכות!

תשובה

שלום וברכה

משיח אכן מבשר טוב ומביא טוב לעם ישראל ואין לחשוש מפניו אלא להתפלל לביאתו ברחמים גדולים.

בעניין המלחמה ראי http://www.hidabroot.org/he/question/27677

כל תאריך שמתפרסם ברשת אין לו כל משמעות.