אמונה

צדיק ורע לו ..רשע וטוב לו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היכן אוכל לאתר משל אשר יעזור לחברי להבין שלכל דבר יש סיבה ... אופנועו נגנב, והוא עמל בכדי לרוכשו כשנה שלימה, הוא מאוד עצוב ודי מאשים את הבחירה של עצמו לבוא לבקר אותי(מפני שהמקרה קרה ליד ביתי) הנני רוצה לעזור לו להשתמש בתבונתו ולהבין כי לפעמים הדברים אינם כפי שנראים ודברים אינם מתרחשים ללא מטרה מסויימת- אמרתי לו כי ייתכן כי השם רצה לשמור על גורלו..אולי יכול היה להיפצע הוא אינו מסכים(-: אני מבינה אותו אך בהחלט מחפשת משל מסויים שיעביר מסר מחזק. בברכה ותודה על זמנך ליאת

תשובה

שלום רב,

ובכן ראשית אני משתתף בצערך ומעריך את גשתך שהנך רוצה לעזור לו, ובצערו על המקרה שאירע לו.

החפץ חיים זכרונו לברכה, היה ידוע במשליו המיוחדים, באחד ממשליו הוא מספר על אורח שהגיע לשבת לאיזו עיירה, בשבת בבוקר הוא הגיע לבית הכנסת, כנהוג בשבת בבוקר קוראים בתורה, ושבעה אנשים מתכבדים לעלות לתורה, והנה הגבאי שהיה ממונה לחלק את הכיבודים, בחר לו לעלייה הראשונה את היהודי שישב בפינה הדרומית, ובשניה בחר לו את היהודי שישב במזרח, וכך הלאה.

אותו אורח תמה בלבו מדוע הגבאי אינו מחלק את הדברים לפי הסדר, כלומר כל השבעה אנשים שיהיו משולחן אחד, וכך הלאה, למה לבחור זה מכאן וזה משם, איזה הגיון יש כאן?

לאחר התפילה נגש האורח אל הגבאי, והביא בפניו את תמיהתו, ענה לו הגבאי: אילו היית כאן במשך תקופה ארוכה, תמיהתך כלל לא היתה קיימת כיון שהיית רואה שליהודי ההוא שישב ליד אותו שהתכבד היום, כובד בשבוע שעבר, והיהודי השלישי יכובד בשבוע הבא, הכל עם חשבון ועם סדר ועם הגיון, אבל אי אפשר לצנוח לשבת אחת, ולהבין הכול...

כך גם סיים החפץ חיים: העולם מתקיים כבר אלפי שנים, האדם מגיח לשבעים שמונים שנה, ורוצה להבין הכל...

ויהי רצון שנשמע תמיד שמחות ובשורות טובות.

פנחס הלוי