אמונה

צדיק וטוב לו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי משהו שאני מרגישה לפעמים שיש לי אמונה חזקה ואני יודעת שיש ה` אבל לפעמים אני פתאום כאילו לא מאמינה וככה כל פעם זה קורה לי יש לי התחזקות ממש חזקה ואז ירידה ממש לפעמים גם יש לי שאני מאמינה שיש אלוהים אבל קשה לי לצרף את זה בקשר כדי שצריך לעשות מצוות וכל הדברים שכתוב בתורה אני כל פעם מנסה ואני רוצה להאמין אני רוצה אבל קשה לי גם זה שאח שלי צדיק לומד הלכות שומר ראייה (אין )הולך לשיעורים ודווקא לו יש את המחלה וזה מעורר בי שאלות למה דווקא לו וזה מוריד לי את האמונה אני חושבת שכאילו אם אני יהיה צדקת אז יקרה לי משהו רע כי יש הרבה צדיקים שקורים להם דברים אני רוצה לדעת למה זה קורה לי והאם יכול להיות שזה היצר הרע שלפעמים מוריד לי את האמונה ?ואיך אני יכולה להתחזק יותר באמונה? אני אפילו מתביישת להגיד את כל זה

תשובה

 שלום וברכה

הצדקות שלך לא תזיק לך חלילה, הקב"ה לא מעניש את המתקרבים איליו, ועלייך להתחזק ביותר במצות וכך רק יוטב לך.

עלייך להקפיד מאוד לאכול רק בהכשר מהודר, וכן להקפיד מאוד על נטילת ידיים בכל עת שהדבר נדרש.

היצר הרע מנסה לתפוס את הצדיקות ולהוריד אותם מהאמונה, ועלייך להתגבר על כך.

איננו יודעים את חשבונות שמיים, ואיננו יודעים מה הסיבה לכל דבר, אולם מה שברור שבורא עולם הוא טוב ורחום, וכל מעישו צדק וחסד, צדיק וישר הוא.

בביאו העניין נכתב כבר רבות ושמעי P>בהצלחה והיי חזקה וה´ ירפא את אחיך בתוך שאר חולי ישראל.

בברכה - בנימין שמואלי