שבת

בסוף קריאת שמע שאני קורא אני ק אלוקיכם, האם אני צריך להגיד אמת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם בסוף קריאת שמע שאני קורא "אני ק אלוקיכם" האם אני צריך להגיד אמת? אם אני קורא קריאת שמע לבד הכוונה.. כי בבית כנסת תמיד כול אומרים ביחד אמת השאלה אם המילה צריך להגיד אותה שאומרים קריאת שמע יחיד או שהקריאת שמע נגמרת רק ב "אני ק אלוקיכם"? האם זה יותר להחליף את נרות שבת בשמן עם פטילה שידלק הרבה יותר זמן האם זה יותר מהודר? או יותר כדאי? אם אי מדליק נר נשמה אני יכול להגיד לעילוי נשמת רבי מאיר בעל הנס ורבנים גדולים אחרים ולבקש בקשות שהיני זקוק להן? והאם זה מותר וכדאי?.

תשובה

שלום וברכה

יש להוסיף את המילה אמת.

ראוי להדר להדליק את נרות שבת בשמן .

אפשר להדליק נרות, ולבקש מה שרוצים בזכות הצדקים.

בברכה - בנימין שמואלי