תפילה וברכות

קדיש, רוצה לומר זאת נכון ולא לטעות, איזה נוסח אנ י צריך לקרוא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב בשל הנוסחים הרבים בסידורים של הקדיש והבנתי שצריך להזהר מאוד לא לטעות בדקדוק ובטעמי הקדיש האם אפשר בבקשה לעזור לי במילים הקשות(מכיוון שהעירו לי בבית הכנסת להגיד לעולם ולעלמי- להוסיף את האות "ו" בהתחלה למרות שאינה רשומה בסידור) האם אתם יכולים לעזור לי איך לאמרו בצורכה הנכונה והאם באמת אם יש טעות בקריאה הכי קטנה זה נורא אם תוכלו לכתוב לי את הדגשים החשובים באמירתו כגון החלק של על ישראל בקדיש מופיע בהמון פירושים שונים בסידורים אז איני יודע איך לקרוא אותו תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ישנם נוסחאות שונות, ואתה תאמר כנוסח הנהוג בבית הכנסת שבו אתה מתפלל.

בברכה - בנימין שמואלי