תפילה וברכות

ציתי לשאול מהי באמת תפילה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! רציתי לשאול מהי מהי באמת תפילה? מזה הדבר העמוק הזה שמכונה תפילה?.. ומה עלי לעשות אחרי שהתפללתי ולא נענתי? בברכה ה.

תשובה

שלום וברכה

התפילה מלבד היותה אמצעי לבקשת דברים מה` יש בה ענין נעלה נוסף, כמבואר בספרים. התפילה היא מלשון פתיל - חיבור דהיינו בשעת התפילה אנו מתחברים לה` ומתדבקים בו,

עוד ממעלות התפילה שמביאה את האדם לאמונה בבורא בידעו שהכול מאיתו יתברך, ואין אף אחד שיכול לעזור לנו מלבד בוראינו.

עוד יש כוח בתפילה להמשיך את השפע ממקורו ולהביאו אילינו.

גם אם לא נענית בתפילה עשי את הנאמר בגמרא מסכת ברכות דף לב/ב
אמר רבי חמא ברבי חנינא אם ראה אדם שהתפלל ולא נענה יחזור ויתפלל שנאמר קוה אל ה` חזק ויאמץ לבך וקוה אל ה`:

בברכה - בנימין שמואלי