שאל את הרב - כללי

זוהר לנשים::::

  • כ"ח כסלו התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה ויישר כח שמעתי שמי שלומד שעה זוהר בשבת כאילו למד 70 שנה שאלתי היא האם מותר לנשים ללמוד זוהר .? ואם כן מאיזה גיל ? תודה רבה

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי שהבנתי, אין צורך לנשים ללמוד זוהר, כי הוא לא חלק מתיקונם.

ואם יש אשה שחשקה נפשה בסודות התורה, ראוי יותר שהיא תלמד דרשות שהם מבוססים על פנימיות התורה, אמנם הם מייצגים את הדברים באופן מעשי בעולם הזה, וכגון המאמרים המצויים בספרי חסידות כמו ספר נתיבות שלום.

 בברכה,

רב נחום